eigen-wijsheid.nl

Toilet kopen, waar let je zoal op?

Toilet

Als jij bezig bent met de inrichting van je nieuwe huis of appartement, zul je vast ook bezig zijn met de inrichting van het sanitair. Daar hoort natuurlijk ook een toilet bij. Evenals een toilet kun je ook een ligbad kopen bij Douche Concurrent. Maar bij een toilet, waar let je nou precies op? Wat maakt nou een goede WC pot? In deze blog leg ik het voor je uit, zodat je hopelijk makkelijker op weg bent bij het zoeken naar de juiste toiletpot.

Hangend of staand

Er zijn twee soorten toiletten: hangend of staand. Een staand model staat op de grond en een hangend model zit vast aan de muur. Wat is voor jouw badkamer het handigst? Daarover kun je je ook door experts laten adviseren. Het is ook goed om te bedenken wat voor aansluiting je eerst voor je toiletpot had. Het is het goedkoopst om een soort toilet te nemen dat aansluit bij de waterleidingen. Let wel: een hangend toilet laat de ruimte groter lijken. De vloer is namelijk vrij, en daar let men op bij het schatten van de grootte van de ruimte. Let wel dat je voor een hangende WC een inbouwreservoir moet installeren, die je dan vervolgens wegwerkt in de muur. Op deze manier zijn alleen de toiletpot en de knoppen zichtbaar, maar het is prijziger dan een losse staande toiletpot neerzetten.

Andere soorten

Je kunt variëren in al je randapparatuur voor je WC. Je kunt bijvoorbeeld een duoblokreservoir nemen. Dat is een reservoir voor een staand toilet die verdeeld is in twee delen: een voor kleine spoelen en een voor grote spoelen. Ook een randloos toilet is mogelijk. Dat is een dichte bak. Deze dichte bak zorgt ervoor dat er minder vuil zich hecht aan de toiletpot. Aan de binnenkant is de pot helemaal glad. De toiletpot zonder rand is ook waterbesparend omdat er minder water nodig is om mee te spoelen.

Toilet online bestellen

Om het je extra makkelijk te maken, is het mogelijk om een WC online te bestellen. Dat doe je echter meestal in de laatste fase van je aankoop, of wanneer de afbeeldingen en afmetingen heel duidelijk staan weergegeven. Het is natuurlijk ook wel een goed idee om even naar een showroom te gaan om het toilet te ‘proberen’. Je wil natuurlijk wel dat je er goed op kunt zitten. Daarnaast is het belangrijk om advies te vragen aan experts om zo het beste toilet in huis te nemen.

Mobiele versie afsluiten