Binnen de grenzen

Soms kan het ontzettend veel rust geven om gewoon lekker in eigen land op vakantie te gaan. Zeker in deze gekke tijden, waarin testen en vaccineren noodzakelijk is wanneer je de grens over gaat. Het is daarom niet zo gek dat je nadenkt over een vakantie in Nederland. En dit brengt nog vele andere voordelen met zich mee, zoals de korte afstand die je hoeft af te leggen, of de optie om met het openbaar vervoer komen. In dit blog ga ik dieper in op de mooie natuur van Nederland. Wandelaars en fietsers opgelet!

Veluwe

Vakantiepark Veluwe, voetjes omhoog, zonsondergang kijken, volgens mij klinkt dit als muziek in de oren. Niet zo gek dus dat de Veluwe in Gelderland een geliefde plek is bij de Nederlanders. Hier kan je eindeloze wandelingen en fietstochten maken zonder dat je het gevoel hebt door vele andere toeristen omsingeld te worden. In plaats daarvan wordt je omsingeld met prachtige bossen, paarse heide, Schotse hooglanders en uitgestrekte zandvlaktes. De ideale plek voor een hap frisse lucht.

Biesbosch

In het Zuid-Hollandse nationaal park de Biesbosch vind je prachtige flora en fauna. Hier kan je voor nul euro de mooiste wandelingen en fietstochten maken door de groene natuur. De Biesbosch is ook prachtig om mee te maken vanaf het water. Hiervoor zijn er verschillende activiteiten mogelijk, waaronder kanoën en rondvaarten. Ook voor de jongeren en kinderen onder ons is er genoeg te beleven. Zo kunnen de jongsten zich uren vermaken in het speelbos de Hollandse Biesbosch.

Hondsrug

In het prachtige en rustige Drenthe, ver van de randstad, vind je de Hondsrug. Ook dit is wederom een unieke natuur locatie waar je je niet snel zult vervelen. De Hondsrug is een goeie locatie als je ook nog wat wil opsteken van de historie van de omgeving. Zo zijn er verschillende musea waaronder het hunebedden museum in Borger. Daarnaast is het park bekroond als UNESCO global Geopark. De Hondsrug is daarmee de enige van het land! Via de site van de Hondsrug kan je verschillende routes vinden die je kan wandelen of fietsen.

Kortom, er zijn genoeg leuke plekken in Nederland waar jong en oud zich kan vermaken. Hiervoor is het niet nodig om een duur vliegticket te kopen, of om 15 uur in de auto te zitten totdat je eindelijk aankomt in Zuid-Frankrijk. Een vakantie binnen Nederland is ook de ideale uitkomst voor een spontaan weekendje weg. Je pakt je tas en gaan met die banaan. Zo de natuur in!