Duitse vlag

Duitse vlag weer de kast in na een ongelukkig WK

Het Wereldkampioenschap 2018 was voor de Nederlanders meteen al geen pretje, maar nu kan ook de Duitse vlag weer de kast in. Als Nederlanders hadden wij nog de hoop op onze Oosterburen, maar helaas hebben ook zij het in deze kwalificatie niet goed gedaan. We kunnen verder met het aanmoedigen van de Zuiderlingen, want België blijkt het wél goed te doen.

Mexicaanse versus Duitse vlag

Voor het WK begon hebben de Duitsers hard getraind. Ze mochten door naar het WK, waar ze in de eerste poule tegen Mexico mochten. De Duitse vlag was overal te zien, het publiek joelde en juichte, maar helaas kwam het er niet van. Het was niet eens een spannende wedstrijd, en uiteindelijk won Mexico met 1-0. De Duitse vlag werd enigszins beroerd terug gestopt in zakken en tassen, waarna de supporters teleurgesteld naar huis gingen.

Zweedse balletjes versus Deutsche bratwurst?

In de tweede wedstrijd kwam de Duitse vlag weer tevoorschijn tegenover het Zweedse voetbalelftal. Gelukkig voor de Duitse supporters was dit een wat spannendere wedstrijd. De Duitsers wisten dat ze harder moesten vechten dan ze ervoor met Mexico deden. Gelukkig pakte dat goed uit. De Zweedse balletjes zijn verslagen. De Deutsche bratwursten pakten te overwinning met 2-1, en maakten nu officieel weer kans om naar de volgende ronde te gaan.

Duitse vlag verbrand

De laatste wedstrijd die Duitsland in deze competitie zou spelen, was tegen Zuid-Korea. Natuurlijk wisten ze niet van tevoren dat dit hun laatste wedstrijd zou zijn, maar waarschijnlijk hadden de Duitsers grootheidswaarzin gekregen na de laatste wedstrijd tegen Zweden. Daarbij bleken de Zuid-Koreanen verrassend goed, en gebruikten ze niet alleen hun spierkracht en conditie om van de Duitsers te winnen. Op een gegeven moment besloten ze een georganiseerd-buiten-spel-spelletje te spelen. Erg tactisch, want daardoor kon Duitsland geen kant op. De Zuid-Koreanen renden met z’n allen tegelijk van het doel af, waardoor de Duitsers geen kans hadden op een doelpunt. Geniaal. En genialiteit wordt beloond met een 2-0 voor Zuid-Korea.

Hoop op onze zuiderburen

Duitsland kon gaan inpakken. Ze verlieten Polen niet met opgeheven hoofd. Hun Duitse vlag was het enige dat hun nog troost kon geven, en met z’n allen bekeken ze de zwart-geel-rode strepen die over het doek vielen. Misschien kregen ze over vier jaar weer een kans. En wie weet de Nederlanders ook. Nederland tegen Duitsland in de finale van het WK in 2022, hoe leuk zou dat zijn? Voorlopig hebben we voor dit WK in Polen de hoop gevestigd op onze Zuiderburen, de Rode Duivels. Verbrand de Duitse vlag niet, maar bewaar ‘m voor de volgende.