Tweedehands traplift

Tweedehands traplift als goedkopere keuze

Een traplift is niet het eerste waar je aan denkt als iemand in je nabije omgeving zijn of haar mobiliteit verliest. Toch lost een traplift een hoop op. Alleen kan een eerstehands traplift al gauw duizenden euro’s kosten, wat het een nog lastigere afweging maakt. Daarom heb ik een voorstel voor je: neem een tweedehands traplift. Je behoudt alle voordelen van een traplift, maar je bent echt een stuk goedkoper uit.

Waarom denken aan een traplift

Het is misschien op de huidige markt heel lastig om een huis te verkopen. Mensen hebben tegenwoordig het geld niet meer zo gauw om te kopen, en willen steeds liever huren. Het huis proberen te verkopen zou wel eens jaren kunnen duren. Wees eens eigenwijs en bewaar dat huis gewoon! Installeer een tweedehands traplift en het wordt ineens voor jouw naaste mogeljk om toch boven de slaapkamer en de badkamer te gebruiken. Ook hoef je niet op wachtlijsten voor andere plekken zoals appartementen of begeleid wonen. Op deze manier kan je naaste langer thuis blijven wonen en blijven genieten van een vertrouwde omgeving.

Een tweedehands traplift is net zo veilig

Dan is de volgende vraag die je zou kunnen stellen: waarom zou je een tweedehands traplift nemen in plaats van een nieuwe? Het lijkt misschien gevaarlijker, of dat het apparaat sneller stuk zou kunnen gaan, maar niets is minder waar. Een tweedehands traplift is een eerder gebruikte die helemaal gereviseerd is. Jaarlijks komt er iemand langs voor een preventieve controle. Om het idee van veiligheid nog even aan te scherpen krijg je maar liefst vijf jaar garantie op een tweedehands traplift. Het doemscenario is dat er iemand zich op de traplift zou begeven, en hij valt midden op de trap uit elkaar. Dan zou diegene een nare val maken. Echter is het niet mogelijk dat er ineens een onderdeel los komt. Een tweedehands traplift voldoet aan alle veiligheidseisen die er gesteld worden.

Goedkoper en milieubewust

Het grootste voordeel van een tweedehands traplift is toch dat hij veel goedkoper is dan een nieuwe. De aanschafprijs verschilt per traplift, omdat ze aangepast moeten worden aan het huis, maar de totale prijs zal niet onthutsend hoog zijn. Daarnaast is een tweedehands traplift gemaakt van allemaal gerecyclede materialen, die daarna ook weer gerecycled kunnen worden. Je draagt op deze manier ook een steentje bij aan een groenere samenleving. Een tweedehands traplift wordt altijd voor je geïnstalleerd en ook weer verwijderd.