Een paar wijsheden voor een gezonde levensstijl

Op het moment is er een hype gaande; namelijk gezond leven. Er wordt veel gezegd, geschreven en beargumenteerd over wat nou precies gezond is en wat niet. Maar, eerlijk gezegd ben ik hier een beetje sceptisch over. Ineens wordt iedereen vegan en doet iedereen aan hot yoga. Natuurlijk zijn deze voorbeelden niet ongezond, maar wat mij betreft is hier zeker sprake van een trend waar veel mensen in mee gaan. Maar wat is nou echt gezond voor je? Lees snel verder want ik zocht het uit…

Voeding

Om gezond om te gaan met je voeding hoef je echt niet per se vegan te worden. Natuurlijk weten we tegenwoordig wel meer over de effecten die vlees heeft. Niet alleen op het lichaam, maar ook zeker op het milieu. Daarom is het zeker waar dat het geen kwaad zou kunnen als wij, zeker als Nederlanders, iets minder vlees gaan eten. Maar, naast dat wat minder vlees een goed streven is, heb ik niet veel dingen gevonden die echt ongezond voor je zijn. Natuurlijk is elke avond een patatje van de snackbar niet gezond, maar dit lijkt mij voor zich spreken. Het gaat erom dat je alles in je voeding eet met mate. En geloof mij; een patatje van de snackbar mag echt wel een keer!

Sport

Misschien vertel ik met deze tip jullie iets wat ook erg vanzelfsprekend is, maar sporten is gezond! Ook hierbij geldt dat je dit wel met mate moet doen en ook moet opletten dat je geen nare blessures creëert door overmatig trainen. Naast dat sporten gezond is voor je lichaam, is het ook voor je mind erg ontspannend. Ook dit is een bewezen feit. Kies daarom niet alleen een sport waar je fit van wordt of een mooi figuur van krijgt, maar kies ook absoluut iets waar jij het meeste plezier uit haalt.

Vitaminen

Tot slot is het niet overdreven om je dieet en lichaam een keer te laten analyseren. Het is zelfs erg interessant om een keer te laten doen. Ik ben daarom ook laatst naar de fysiotherapeut en naar de diëtiste geweest. De fysiotherapeut heeft mij laten zien welke oefeningen ik kan doen en wat ik aan mijn houding kan veranderen om mijn lichaam zo goed mogelijk klacht-vrij te houden. En de diëtiste heeft mij laten weten dat ik van bepaalde vitaminen te weinig binnen krijg. Gelukkig hoef ik mijn eetpatroon niet aan te passen en raadde ze mij de vitaminen aan van Vitakruid. Omdat zij allerlei soorten vitaminen verkopen kan je precies degene kiezen die je mist in je dieet.