Eigenwijs aan de bak met rabatdelen

Rabatdelen, makkelijk verwerken

 

Een rabatdeel is een plank, die aan de lange zijde voorzien is van een profiel. Dit profiel wordt ook wel het mes in groef systeem genoemd. Dankzij dit profiel kunnen rabatplanken perfect in elkaar worden geschoven, wat makkelijk werken is en een mooi resultaat oplevert. Rabat wordt gemaakt van verschillende houtsoorten, en is in verschillende groottes en kleuren verkrijgbaar. De toepassingen van rabat zijn veelzijdig, en daarom is het materiaal zo populair. Of er de buitenwanden van een schuur worden afgetimmerd, of de muren van de gang met laminering worden voorzien, rabat heeft een bepaalde warme en natuurlijke uitstraling, die het overal goed doet.

 

 

Soorten Rabat in het assortiment

 

Of er nu voor een natuurlijke uitstraling wordt gekozen of voor rabat met een bepaalde kleur, rabat wordt gemaakt van verschillende houtsoorten. Douglas-, lariks-, vuren- of cederhouten rabatplanken hebben ieder hun eigen aangezicht en karakter. En zo is er een ruim assortiment rabatplanken verkrijgbaar. Op de niet geverfde planken is de natuurlijke vlam van het hout zichtbaar, wat een mooie naturel look geeft. Maar er zijn wel wat verschillen. Zo zijn er onbehandelde , maar ook behandelde planken te koop. De geïmpregneerde delen zijn meer geschikt om buiten te gebruiken vanwege het feit dat deze planken zeer goed bestand zijn tegen alle zware weersinvloeden.

 

 

 

Blijf bij het product

 

Met onbehandeld hout kan van alles worden gedaan. Of er nu geverfd of geolied gaat worden, met onbehandeld hout ligt de weg helemaal open. Maar geïmpregneerde planken zullen altijd behandeld moeten worden met hetzelfde product, impregneer dus. Gelukkig is impregneer ook verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat iemand toch een andere kleur kan geven aan geïmpregneerd hout. Wanneer rabatdelen zijn gebeitst, is er maar één mogelijkheid om het onderhoud te plegen of van kleur te veranderen, en dat is met beits. Beits is zowel transparant, als dekkend verkrijgbaar. Dus dat biedt vele mogelijkheden om het uiteindelijke doel te bereiken. Met rabat kan men heel wat, en daarom is het ontzettend leuk om ermee te werken.

 

 

Rabatdelen binnenshuis

 

Rabat is ook zeer geschikt voor toepassingen binnenshuis. Het is mogelijk om een douche of een sauna af te timmeren met rabat, maar ook trapgaten worden ermee bekleed. Slechte wanden in een gang zijn met rabat snel weggewerkt, en het resultaat is een net afgewerkte muur. Dankzij de zogenaamde mes in groef constructie van de planken kan er heel wat binnenshuis worden gecreëerd, van bijzettafel tot aan keurig afgetimmerde wanden. Ook is het mogelijk om zelf een planten- of tijdschriftenbak te maken met rabat. Lekker eigenwijs met rabat is praktisch en leuk voor iedereen.