palletranden

Eigenwijs op zoek naar een logische oplossing

Wanneer je een beetje bekend bent met mijn blog en dus met mij, dan weet je dat ik altijd eigenwijs op zoek ben naar logische oplossingen. Dat geldt voor van alles en nog wat. Handige trucjes om het dagelijks leven wat makkelijker te maken, maar ook logische dingen om het werk wat soepeler te laten verlopen. Ik ben altijd lekker eigenwijs op zoek. Dat is mijn ding en daar word ik zelf heel vrolijk van. Het afgelopen jaar heb ik veel onderwerpen behandeld. Het leven van werkend Nederland is daarbij wat minder goed gerepresenteerd. Daarom ga ik het vandaag hebben over een logische oplossing voor een probleem dat voorkomt in de logistieke sector!

Veiligheid tijdens opslag en transport

Bij logistieke procedures staat veiligheid vanzelfsprekend hoog in het vaandel. De veiligheid is namelijk altijd tweeledig. Ten eerste moeten de werknemers veilig hun werk kunnen doen. Ongelukken zitten in een klein hoekje, maar er zijn veel manieren om het risico hierop te verkleinen. Ten tweede moeten de goederen op een veilige manier opgeslagen of vervoerd worden. Je hebt er natuurlijk niets aan als de klant niet tevreden is. Daarom is veiligheid in de wereld van logistiek zo ontzettend belangrijk. Het probleem waar ik tegenaan liep heeft toevallig hier ook betrekking op!

Pallets gebruiken in de logistieke sector

Er is één logistiek hulpmiddel dat echt door ieder bedrijf wordt gebruikt. Ik heb het natuurlijk over pallets. Tegenwoordig heb je de ouderwetse pallets gemaakt van hout, maar er zijn ook kunststof pallets verkrijgbaar. In de logistieke sector worden pallets gebruikt om goederen eenvoudig en efficiënt te vervoeren. Door middel van een heftruck worden de pallets snel geladen en gelost. Nu denk je natuurlijk: wat is dan het probleem waar je een eigenwijze oplossing voor hebt? Dat heeft te maken met de kwetsbaarheid van de goederen die je opslaat of vervoert met pallets.

Abracadabra en poef!

Goederen die praktisch los op een pallet staan zijn vatbaar voor schade. Bovendien is de kans op stof en vuil tevens erg groot. Voor een aantal bedrijven in de logistieke sector is dit problematisch. Daarom kom ik met een eigenwijze oplossing: palletranden! Er bestaan bijzonder handige dingen met de naam palletranden. Zoals de naam suggereert zijn dit randen die je eenvoudig bevestigt op een pallet. Binnen een handomdraai tover je de pallet in kwestie om tot een palletkist. Dankzij die palletranden vervoer jij de goederen veilig. De kans op stootschade of vuil is namelijk aanzienlijk lager wanneer je palletranden gebruikt!