Smartphone

Neem niet de nieuwste smartphones

Deze blog is bedoeld als een waarschuwing. Een waarschuwing aan mensen die graag trends volgen en het liefste met de allernieuwste iPhone of een ander merk rondlopen. Ik begrijp dat het leuk is om op de hoogte te blijven van de laatste trends, maar doe het niet. Je bent met een oudere telefoon namelijk beter uit. Ik zal je uitleggen waarom.

Minimalistisch

Er is op het moment de trend dat smartphones steeds minimalistischer ontworpen worden. worden. En met minimalistischer bedoel ik niet functioneel. Ik bedoel dat belangrijke elementen zoals de koptelefoon jack weggehaald worden om het toestel er beter uit te laten zien. Telefoons bevatten geen notificatielichtje meer, je moet ze oppakken in plaats van dat er een lampje gaat branden bij een berichtje. Om de notch bovenaan te kunnen bewerkstelligen worden allerlei belangrijke functies van de telefoon weggehaald. Misschien heb je het al gelezen over Apple of andere merken. De gebruiksvriendelijkheid raakt steeds verder zoek in 2019. De nieuwste telefoons zullen wel allerlei nieuwe technologieën hebben, maar zijn ze echt fijn in gebruik? Dat denk ik niet.

Nog duurder

Waar je eerst dacht dat 1000 euro voor een telefoon belachelijk en duur was, wordt het nu normaal. Er zullen nog meer telefoons op de markt komen die maar liefst 1350 euro gaan kosten. Een van de redenen dat telefoons nog zo veel duurder worden is omdat ze vanaf nu ook met 5G en andere high tech eigenschappen uitgebracht gaan worden. Ook worden voor de makers de materialen zelf duurder, dus is het logisch dat dat een effect heeft op de telefoons zelf. Als laatste: telefoons worden tegenwoordig gezien als allesomvattende apparaten, als camera, entertainment systeem, werk, enzovoorts. Dus proberen makers alles erin te stoppen. Echter dat verhoogt het prijskaartje exponentieel. In combinatie met de verlaagde gebruiksvriendelijkheid van nieuwere telefoons is het niet de moeite waard.

Advies

Mijn advies voor jou is om een iets ouder model te kiezen. De nieuwste technologieën moeten even normaliseren voordat telefoons weer goedkoper gaan worden. Het moet allemaal even neerdalen. Een iPhone 6S is ook enorm snel, en kan ook heel veel. Met een abonnement van bijvoorbeeld hollandsnieuwe kun je een mooi toestel kiezen dat niet het nieuwste van het nieuwste is. Een iets oudere Huawei of Samsung doet het als Android prima, en kan alsnog de laatste spelletjes spelen en apps installeren. Wacht dus nog even met al die nieuwe technologie. In ieder geval tot telefoons gebruiksvriendelijker en minder duur worden.